surówka wielokolorowa.doc

(20 KB) Pobierz

Surówka wielokolorowa

 



Składniki

Nieduża główka kapusty, dwa pomidory, po pół pęczka koperku i grubego szczypioru, cebula, dwa ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki, ząbek czosnku, trzy łyżki oliwy, pieprz, sól

 

Sposób przyrządzania

Kapustę pokroić w jak najcieńsze długie makaroniki, wypłukać, osączyć na sicie. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekaną zieleninę. Pomidor pokroić w grubą kostkę lub kliniki, ogórki w ćwierćplasterki, rzodkiewki w talarki, a paprykę w cienkie paski, czosnek przecisnąć przez praskę. Tuż przed podaniem wszystkie składniki wymieszać z oliwą, przyprawić solą
i pieprzem. Kto woli, może użyć majonezu zamiast oliwy. (100 g - 45 kcal).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin