KREMÓWKA KOKOSOWA.doc

(26 KB) Pobierz
KREMÓWKA KOKOSOWA

                             KREMÓWKA KOKOSOWA

 

                       Ciasto:

                              ½ kostki masła

                              ½ szklanki cukru

                                2 szklanki mąki

                               3 jaja

                                1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

                      Masa budyniowa:

                                1 litr mleka

                             2-3 budynie waniliowe

 

                        Masa kokosowa:

                                2 jajka

                              ½ szklanki cukru

                              20 dag kokosu

                               ½ kostki masła

 

      Ciasto:

Zagnieść dokładnie ciasto, rozłożyć na blaszkę. 

    

      Masę budyniowa

Ugotować na mleku budyń (powinien mieć gęstą konsystencję). Nieco przestudzony budyń rozłożyć na ciasto. 

     

      Masę kokosowa

Masło rozpuścić, schłodzić. Z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wiórki kokosowe. Całość dobrze wymieszać. Następnie dodać rozpuszczone masło, znów wymieszać. Wyłożyć masę kokosową na budyń.

      Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin