TRUFLE CZEKOLADOWO.doc

(24 KB) Pobierz
TRUFLE CZEKOLADOWO - ORZECHOWE

 

                TRUFLE CZEKOLADOWO - ORZECHOWE

 

 

1 szklanka orzechów włoskich,

1 szklanka herbatników,

       15 dag cukru pudru,

2 tabliczki czekolady mlecznej,

                         10 dag masła,

2 łyżeczki kakao,

   kieliszek spirytusu,

                              szklanka mleka.

 

 

 

Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu, ciągle mieszając (uważać, by się nie przypaliła). Orzechy zmielić.

Do miski wsypać zmielone orzechy, wlać rozpuszczoną czekoladę, spirytus, wsypać cukier puder, kakao i dodać masło.

Wszystko wymieszać do momentu otrzymania jednolitej masy.

Z masy formować kulki i obtaczać w pokruszonych herbatnikach.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin