Makaron z pieczarkami.doc

(20 KB) Pobierz
Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami
 
Składniki

·         sól

·         pieprz

·         czosnek

·         oliwa

·         pieczarki

·         natka pietruszki

·         makaron

 

 

 


Proporcje:

 

Na jedną dużą pieczarkę jedna łyżka stołowa posiekanej natki. Chyba że ktoś lubi więcej
Na oliwie z oliwek podsmażamy 2 ząbki czosnku. Dokładamy tam pokrojone w dość duże kawałki pieczarki oraz posiekaną (nie za drobno, ma być widać listki) natkę pietruszki. Smażymy to razem, soląc i pieprząc do smaku.
W międzyczasie nasz makaron się ugotuje (ma być al dente oczywiście), odcedzamy go i wrzucamy na patelnię, mieszamy wszystko razem.
Wrzucamy jeszcze jeden posiekany ząbek czosnku, drugie pół pietruszki, wkrapiamy jeszcze ciut oliwy, chyba że cały makaron jest w niej upaciany i nie trzeba. Mieszamy to przez minutę - dwie, żeby czosnek złapał temperaturę.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin