Podgrzybki marynowane.docx

(12 KB) Pobierz

Podgrzybki  marynowane

Podgrzybki

Cebula (talarek na słoiczek)

 

Zalewa:

·         ocet (3 szklanki)

·         wody ( 10 szklanek)

·         sól ( 4 łyżki płaskie)

·         Ziele angielskie ( jeden do słoika z dżemu)

·         Liść laurowy ( jeden do słoika z dżemu)

·         Pieprz prawdziwy ( jeden do słoika z dżemu)

·         Cukier ( 10 łyżek)

 

Wykonanie:

 

Podgrzybki oczyścić i umyć.

Gotować wraz z cebulą ok. 30 min.

Zalewę gotować ok. 15 min. Z podanych składników

Podgrzybki umieścić w słoiczku luźno (ważne)

Zalać gorącą zalewą i odwrócić. (sprawdzić szczelność czy się zalewa nie wylewa)

Pasteryzować: 15 min.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin