Kapusta włoska z morelami.rtf

(5 KB) Pobierz
Kapusta w³oska z morelami

Kapusta włoska z morelami

 

Składniki:

pół główki kapusty włoskiej

kilkanaście suszonych moreli

5 dag pestek słonecznika

łka posiekanej natki pietruszki

sos:

3 łki oleju słonecznikowego

sok z cytryny

cukier, sól, pieprz

 

Kapustę oczyść (usuń wierzchnie liście i głąb), cienko poszatkuj, posyp solą i odstaw. Morele namocz, potem odsącz i pokrój w paseczki. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika, uważając, by się za mocno nie zarumieniły.

 

Z oleju, soku z cytryny, soli, cukru i pieprzu utrzyj sos. Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem, na koniec udekoruj natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin