RYBA Z ANANASEM.doc

(25 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              RYBA Z ANANASEM

1kg ryby pangi

1 koncentrat pomidorowy

250 ml ketchupu

                                   2 puszka ananasów

1    jajka

Rybę kroimy w kawałki i smażymy w panierce z jajka i bułki tartej. Ananasy kroimy w kawałki i przysmażamy w rondlu na 2 łyżkach oleju, gdy się zrobi szklisty wlewamy sok z puszki i gotujemy około 5 min. Potem dodajemy koncentrat, ketchup, szklankę wody i zioła majeranek lub oregano. Wszystko razem gotujemy około 15 min. Do naczynia wlewamy na dno sos, układamy rybę, potem sos i znowu rybę. Ostatnia warstwą powinien być sos. Rybę wkładamy na noc do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin