POLEDWICZKI WIEPRZOWE FASZEROWANE SZPARAGAMI.rtf

(11 KB) Pobierz
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE FASZEROWANE SZPARAGAMI

 

 

 

 

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE FASZEROWANE SZPARAGAMI

3 polędwiczki wieprzowe

12 zielonych szparagów

                                 100 g sera ementaler

                                     1 gałązka świeżego tymianku

75 ml oleju

400 g sosu Uncle Ben's® słodko-kwaśnego pikantnego      (słodko-kwaśnego ekstra pikantnego) przyprawa do   grilla - do smaku sól, pieprz.

Oczyść szparagi i skróć je nieco w długości. Ugotuj je al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru Polędwiczki obierz z żył i rozkrój wzdłuż, nie przecinając ich od spodu. Rozbij przez folię na cienki płat

Ser zetrzyj na tarce. Posyp nim rozbite polędwiczki i na każdą nałóż cztery szparagi. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj przyprawę do grilla i listki świeżego tymianku. Zwiń całość w roladkę. Zepnij wykałaczkami lub zwiąż nicią.

Przesmaż roladki na rozgrzanym oleju.

Przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku przez 20 min. w temp. 180 st. C. Kilka minut przed zakończeniem pieczenia zalej całość sosem Uncle Ben's® słodko-kwaśnym pikantnym.

Polecam szparagi podsmażyć na patelni, potem dodać troszkę wody i ocet balsamiczny i dusić doprawione octem mają naprawdę super smak!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin