SERNIK Z KOKOSOWYM CIASTEM.
Ciasto:
30 dag mąki
5 dag wiórek kokosowych
10 dag masła
2 jajka
1 żółtko
10 dag cukru pudru
1 łyżeczka proszku
Masa:
¾ kg sera
1 budyń waniliowy
5 dag masła
1 łyżeczka proszku 20 dkg cukru
2 cukry waniliowe
Margarynę posiekać z mąką. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ginąc w folie i włożyć do lodówki na 30 min. Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, ser, budyń i proszek i utrzeć na jednolita masę.
Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować w prostokątne placki. Jeden wyłożyć do blachy piec około 5 min. w tem 200st. Wyjąc wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem. Piec około 1 godz w tej samej temperaturze.
Gryzmek