biszkopt czekoladowo-kawowy z 6 jajekProdukty:2 budynie CAPPUCCINO (DELEKTA)1/2-2/3 litra mleka (do budyniu)25 dag masła25 dag chałwy kakaowej1-2 łyżeczki kakao ciemnego2/3 litra śmietany kremówki (36%)2 opakowania śmietan - FIX25 dag krówek kakaowych10 dag masła4 łyżki mleka
Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "placki ,następnie oba nasączyć zaparzona uprzednio kawą.Wykonanie:Budynie ugotować ,a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać aż chałwa całkowicie się rozpuści i połączy z budyniem. Budyń odstawić do ostygnięcia. W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dag masła i roztapiając na ogniu dodawać krówki i mleko .Gdy już połączą produkty-odstawić do przestudzenia.Masło do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać wg uznania kakao.Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem, i równo go posmarować .Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.Kremówkę ubić na sztywno i dodać śmietan - FIX zmieszany z cukrem waniliowym .Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą masą - polewą z krówek.Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
lesko44