Biszkopt czekoladowy z cappucino.doc

(112 KB) Pobierz



Biszkopt czekoladowy z CAPPUCCINO

biszkopt czekoladowo-kawowy z 6 jajek
Produkty:
2 budynie CAPPUCCINO (DELEKTA)
1/2-2/3 litra mleka (do budyniu)
25 dag masła
25 dag chałwy kakaowej
1-2 łyżeczki kakao ciemnego
2/3 litra śmietany kremówki (36%)
2 opakowania śmietan - FIX
25 dag krówek kakaowych
10 dag masła
4 łyżki mleka

Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "placki ,następnie oba nasączyć zaparzona uprzednio kawą.
Wykonanie:
Budynie ugotować ,a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać aż chałwa całkowicie się rozpuści i połączy z budyniem. Budyń odstawić do ostygnięcia.
W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dag masła i roztapiając na ogniu dodawać krówki i mleko .Gdy już połączą produkty-odstawić do przestudzenia.
Masło do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać wg uznania kakao.
Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem, i równo go posmarować .Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.
Kremówkę ubić na sztywno i dodać śmietan - FIX zmieszany z cukrem waniliowym .Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą masą - polewą z krówek.
Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin