Pyszna krówka(1).doc

(54 KB) Pobierz
Pyszna krówka

                          Pyszna krówka

Biszkopt orzechowy:
• 5 jajek
• 3/4 szklanki cukru
• 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki
• 10 dkg orzechów(mielonych)
• 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
• krem krówkowy 360 gram ewentualnie mleczko skondensowane słodzone (gotowane w puszce,gotować w puszce 2,5 godziny)
• 1 masła 250 gram
• 1 czubata łyżka cukru pudru
Polewa:
• 20-30 dkg krówek
• 1 łyżka masła

Wykonanie
• orzechy Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około 40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego do dekoracji

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin