BIGOS Z WARZYW.doc

(25 KB) Pobierz

                            

 

                                    BIGOS Z WARZYW        

 

 

                                             1 mała główka białej kapusty

                                           1 mała dynia

                                             1 mały patison

                                             2 zielone papryki

                                             4 pomidory

                                             2 duże cebule

                                          1 łyżka oliwy

                                               sól, pieprz

 

 

Dynię i patisona obrać, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę pokrojoną w talarki.

Dodać pokrojone warzywa i stale mieszając, dusić 10 - 15 minut.

Kapustę poszatkować, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.

Wszystkie składniki połączyć, dusić przez 5 minut. Przyprawić do smaku.

Podawać z pieczywem razowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin