Ogórki małosolne 1Na 1 litr wody 1 lyzka stolowa soli (zwykla sol, nigdy nie uzywaj morskiej, czy tym podobnej)Czosnek - kilka zabkow przekrojonych na polkawalek chrzanukoper, najwazniejsze sa w tym kwiatostany (to jest to na koncu lodygi, po drugiej stronie od korzenia)dwa liscie czarnej porzeczkiogorki (do smaku :))Kiedy zalejesz ogorki solanka, to mozesz zaczac je jesc juz po 2-3 dniach. Nie trzymaj ich na sloncu bo pojawia sie na nich plesn.From: "Wacek" <wacek@infomix.se>Mozna dodac liscie debu, ogorki sa twardsze, moja babcia mowila jedrniejsze, duzo czosnku, chrzan, koper troche gorczycy ja dodaje po lisciu porzeczki, debu. A ogolnie rzecz biorac im wiecej kopru i czosnku tym ogorki maja wiecej aromatu malosolnegoSmacznego
Mikus318