JAJKA FASZEROWANE GRZYBAMI.doc

(25 KB) Pobierz
JAJKA FASZEROWANE GRZYBAMI

 

 

                          JAJKA FASZEROWANE GRZYBAMI           

 

 

                                   jajka,

                                  grzyby suszone (najlepiej prawdziwki),

                                  cebula, masło,

 

 

   Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek, przeciąć wzdłuż, żółtka oddzielić. Ugotować grzyby suszone ( najlepiej prawdziwki, usmażyć na złoty kolor cebulę ( na maśle) a następnie sporządzić farsz; grzyby, cebulę i żółtka z jajek przepuścić przez maszynkę do mięsa - dobrze wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.

          Farszem napełnić przygotowane połówki jajek w taki sposób by farsz wystawał do góry.

        Potrawę podaje się w formie zakąski na zimno. Zaprosić sąsiada ( sąsiadkę), postawić na stole duży półmisek z przygotowaną potrawą i delektować się błogością jaka pojawi się na twarzy gościa w miarę połykania kolejnych "półjajek".

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin