SAŁATKA MŁYNARZA Z HOMOT.doc

(24 KB) Pobierz
SAŁATKA MŁYNARZA Z HOMOT

 

 

 

                         SAŁATKA MŁYNARZA Z HOMOT

 

 

 

                         2 szklanki marynowanych opieniek,

                         2 cebule,

                         2 ząbki czosnku,

                         3 łyżeczki oleju lnianego,

                        ½ łyżeczki cukru,

                            pieprz, sól do utarcia czosnku

 

 

   Opieńki dobrze odsączyć z octu.  Cebulę pokroić w piórka lub grubą kostkę. Połączyć opieńki z cebulą, dodać utarty czosnek, pieprz (tego ostatniego nie żałować).

   Dodać olej i wymieszać. Sałatkę pozostawić na pół godziny w lodówce. Podawać z ciemnym chlebem i mocną “sołtysówką”.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin