KISZKA ZIEMNIACZANA.doc

(25 KB) Pobierz
KISZKA ZIEMNIACZANA

 

                                KISZKA ZIEMNIACZANA

 

 

 

                                       2 kg ziemniaków

                                     4 dag mąki

                                       6 dag cebuli

                                   10 dag skwarek z boczku lub słoniny

                                          sól, pieprz majeranek

                                       3 kawałki jelita grubego ze świni o

                                          długości 40 cm każdy

                                          kawałek słoniny

 

 

 

   Ziemniaki zetrzeć na tarce, osolić, dodać przyprawy, mąkę, cebulę, skwarki, dobrze wymieszać i nadziać jelita. Związać końce jelit nitką, żeby nie wyleciało nadzienie.

             Słoninę pokroić na plasterki i położyć na blasze. Kiszki wstawić do piekarnika, piec około 2 godzin, aż nabiorą jasnobrązowego koloru.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin