ROSYJSKA SOLIANKA.doc

(26 KB) Pobierz
ROSYJSKA SOLIANKA

 

 

                              ROSYJSKA SOLIANKA

 

           

                            2 kostki rosołu królewskiego WINIARY,

                         60 dag wołowiny,

                           3 łyżki masła,

                           2 marchewki,

                           1 łyżka mąki,

                           2 pietruszki,

                           1 pęczek natki

                           1 cebula,

                           1 cytryna,

                              sól, pieprz

                           1 seler,

                         30 dag borowików suszonych,

                              liść laurowy                           

             

                                         

   Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do Rosołu i gotować 1 godzinę.

   Grzyby moczyć 1 godzinę, odcedzić (wodę zachować) i drobno pokroić. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do Rosołu i gotować 1 godzinę. Grzyby moczyć 1 godzinę, odcedzić (wodę zachować) i drobno pokroić. Warzywa oczyścić i pokroić w grubą kostkę.

   Rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć grzyby oraz warzywa. Wodę z grzybów, liść laurowy oraz warzywa z grzybami dodać do zupy. Gotować 15 minut. Pozostałe masło zagnieść z mąką.

   Dodać do zupy. Mieszając rozprowadzić. Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Przelać do wazy i udekorować plasterkami cytryny.

Podawać z białym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin