SZPINAK KREM.doc

(25 KB) Pobierz
SZPINAK KREM

 

 

 

                                 SZPINAK KREM

 

 

                                     1 ząbek czosnku,

                                     2 ziemniaki,

                                 100 ml śmietana,

                                     2 kostki bulion grzybowy WINIARY,

                                   50 dag łososia wędzonego

                                   50 dag  szpinaku mrożonego,             

             

             

 

                                         

   Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek rozdrobnić. Szpinak połączyć z ziemniakami i czosnkiem. Dodać 3/4 litra wody i kostki Bulionu grzybowego.

   Gotować do miękkości ziemniaków ( ok. 20 min). Zmiksować. Łososia pokroić w paseczki. Krem szpinakowy podawać udekorowany łososiem i kleksem ze śmietany.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin